понеділок, 22 лютого 2016 р.

Пункт Європейської Інформації

Виноградівська РЦБС взяла участь і стала переможцем конкурсу на участь у проекті УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»).
У конкурсі взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ).

Мета проекту: створити та організувати активну діяльність Пункту європейської інформації у бібліотеці для надання мешканцям місцевої громади інформаційно-просвітницьких послуг і популяризації знань про ЄС, європейські цінності та європейський вибір України.
 Завдання підвищення обізнаності громадськості з питань європейської інтеграції. 


  • збір, обробка,  систематизація та поширення об’єктивної інформації про ЄС, політику європейської інтеграції України та відносини між Україною та ЄС у т.ч. можливості та перспективи навчання, стажування та роботи в рамках міжнародних програм для представників молоді; сприяння розвитку європейських студій в Україні як  на паперових так  і електронних носіях при ЦРБ і бібліотеках філіях Виноградівської районної централізованої бібліотечної системи;
  • презентація і популяризація матеріалів з питань європейської інтеграції, діяльності ЄС та міжнародних організацій, відносин України на міжнародному рівні;
  • обмін інформацією з освітніми установами, поширення інформації про молодіжні обміни, табори, європейські програми та проектинеформальна європейська освіта та європейська інтеграція для молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар