понеділок, 29 липня 2019 р.

Англійська задарма


Вивчення англійської мови. Для чого це потрібно  мені?
 Холлі Нікерсон.
Англомовний розмовний клуб у Виноградівській центральній районній бібліотеці (ЦРБ).





Я почну свій опус з кількох цікавих фактів:
·                     англійська мова є рідною для 500 млн. людей в 12 країнах світу;
·                     сьогодні приблизно 1,5 млрд. людей розмовляють англійською;
·                    80% інформації, що зберігається на комп’ютерах у всьому світі, англомовна.
Вивчення англійської мови. Для чого це потрібно  мені?
Якщо ти вже вивчаєш англійську, то, очевидно,  є певність в її необхідності.  Проте, у більшості  виникає питання: вивчення англійської мови. Для чого це потрібно  мені?
Наведу кілька варіантів, коли англійська буде в нагоді.
Англійська для роботи і професійного зростання (одна з головних причин вивчати англійську – ширші професійні перспективи. Адже володіння англійською допоможе тобі):
1) отримати краще оплачувану роботу;
2) читати фахову літературу в оригіналі;
3) знайти бізнес-партнерів, інвесторів, замовників на міжнародних виставках;
4) самостійно брати участь у міжнародних конференціях, семінарах і тренінгах;
5) користуватися англомовними сайтами;
6) проводити переговори з іноземними партнерами;
7) їздити у закордонні відрядження.
Англійська для подорожей (любиш відкривати для себе нові країни, звичаї, страви? Вирушай у мандри! І як тут обійтися без англійської? Володіння мовою зробить твою подорож ще приємнішою, бо ж ти зможеш):
1) подорожувати без посередників;
2) владнати всі питання з готелем;
3) зекономити на готелі, налагодивши контакт із орендодавцем за кордоном;
4) самостійно обирати кращий сервіс і маршрут;
5) читати етикетки;
6) дізнатися про культуру та традиції безпосередньо від місцевих жителів, а не гідів;
7) самостійно відвідувати музеї, галереї, виставкові центри;
8) орієнтуватися в місцевості;
9) знаходити друзів у різних країнах;
Англійська на щодень (якщо закордонні мандри тебе не приваблюють, англійська все одно стане тобі в пригоді у повсякденному житті і дасть змогу):
1) отримати освіту міжнародного рівня;
2) переїхати за кордон;
3) знайти своє кохання;
4) дивитися фільми англійською;
5) слухати та розуміти англомовні пісні;
6) грати в ігри, користуватися додатками та комп’ютерними програмами англійською мовою;
7) стежити за англомовними новинами;
8) читати інструкції в оригіналі;
9) робити покупки в міжнародних інтернет-магазинах.
.
Як бачиш, англійська мова зараз найпоширеніша мова у світі, мова міжнародного спілкування. Ось, чому дуже важливо вивчати англійську. Зараз багато людей вивчають іноземні мови будь-яким можливим шляхом. Групи вивчення іноземної мови організовані на промислових підприємствах, в офісах великих фірм, в освітніх установах, в дослідницьких інститутах а також в бібліотеках.
Виноградівська центральна районна бібліотека щотижня приймає бажаючих вивчати англійську. Проте, важливий сам процес вивчення: стиль, поведінкова манера вчителя, програма… Зрештою, заохочення до пізнання нового.
Холлі Нікерсон
Їй  26 років. У США вона закінчила університет, студіювала політичні науки та молодіжний розвиток, працювала керівником у волонтерській організації та рятувальником на воді.  І перш ніж починати кар’єру у Сполучених Штатах, вирішила приїхати попрацювати на кілька років в Україну. Тож, вона є однією з 350-ти волонтерів Корпусу миру США, з числа яких тринадцять працюють  у громадських проектах на Закарпатті. Зокрема, й у Виноградові – Холлі Нікерсон.
Довідково:
Волонтери  Корпусу миру США працюють здебільшого з неурядовими організаціями, органами місцевого самоврядування та бізнес-структурами. Така співпраця сприяє соціальному та економічному розвитку громади на місцевому рівні. Основна мета волонтерів США – покращення співробітництва між громадським, урядовим та приватним секторами.  Корпус Миру працює в Україні у трьох напрямках:викладання англійської мови як іноземної; розвиток бізнесу та розвиток молоді. Понад 300 добровольців проходять службу у близько 160 населених пунктів України.
Холлі Нікерсон – родом з маленького містечка Фрімонт (штат Індіана).  Організовує лідерські тренінги, семінари зі здорового способу життя та мовні клуби. Чому обрала Україну? Виявляється, невипадково, адже її прабабуся була родом з української Херсонщини, тож з дитинства чула розповіді про її батьківщину.  
Перш ніж приїхати до Виноградова, працювала на Тячівщині попередньо впродовж 3-х місяців пройшовши мовну, технічну та міжкультурну підготовку на Житомирщині. Саме тому непогано володіє українською мовою, добре ознайомлена з українською культурою.





Немає коментарів:

Дописати коментар