четвер, 2 березня 2017 р.

Пошук партнерів

Вступ до європейської мережі креативних і культурних організацій — це прекрасний спосіб познайомитися із потенційними партнерами та почати співробітництво з ними. Будемо вдячні, якщо ви переглянете цей список актуальних європейських мереж і повідомите нас, якщо ви знаєте ще якісь організації, які ми могли б додати.

 *Деякі з цих організацій/мереж отримують чи раніше отримували фінансування програми «Креативна Європа» або програми Європейського Союзу «Культура» чи «МЕДІА» (2007-2013 рр.)

Архітектура
Ця європейська організація представляє професію архітектора в Європі. Головний офіс організації та її секретаріат розташовані у Брюсселі. Рада архітекторів Європи відстежує архітектурно-містобудівну діяльність в Європі, намагаючись вплинути на ті аспекти європейської політики та законодавства, які впливають на архітектуру та на загальну якість і стабільність урбанізованого середовища.

Міжнародна некомерційна організація, яка займається обміном ідеями та досвідом в освіті та дослідницькій діяльності. Метою EAAE є вдосконалення бази знань та якості освіти у сфері архітектури та архітектурно-будівельного проектування.

Розвиток аудиторії
Мережа діячів культури, створена для того, щоб обговорювати їхні аудиторії з метою встановлення зв’язків всередині країни та поза її межами.

Культурна політика та проведення досліджень

Громадська та лобістська організація, що просуває мистецтво та культуру як структурний елемент європейського проекту. Метою діяльності цієї організації є вплив на європейську політику задля всеосяжного та кращого доступу до культури по всьому континентові та поза його межами.

Culturelink, Мережа мереж досліджень та співпраці у культурному розвитку, була заснована ЮНЕСКО та Радою Європи. За останні 20 років вона слугує платформою для досліджень у сфері культурного розвитку, культурної політики та міжнародної співпраці у галузі культури.

EUNIC — це мережа національних інститутів культури Європейського Союзу, заснована у 2006 році. EUNIC — це визнаний лідер у культурній співпраці. До складу мережі входять 33 члена з 27 країн і більш ніж 90 кластерів, що знаходяться у різних куточках світу. Місія EUNIC полягає у просуванні європейських цінностей та внеску у культурне розмаїття всередині ЄС та поза його межами за допомогою співпраці між європейськими культурними установами по всьому світові. Мета EUNIC полягає у розширенні ролі культури в Європі та зміцненні культурного діалогу, обміні та стабільній співпраці з країнами, що не є членами ЄС.

Ця організація працює над підвищенням інтенсивності співпраці у сфері культури. Вона займається створенням нових загальнодоступних сфер замість домінуючого консервативного дискурсу про культурну ідентичність та представництво різних груп населення у всіх аспектах життя, дієво підіймаючи питання культурної політики при обговореннях на теми демократичної політики та забезпечуючи відображення і розвиток показових мистецьких практик.

Рада Європи/ERICarts «Повний перелік культурних стратегій та тенденцій у Європі» (Compendium of Cultural Policies and Trends in Europe) — це інформаційна та моніторингова онлайн-система, що відстежує національні стратегії країн Європи у галузі культури. Система постійно оновлюється. Це довгостроковий проект, метою якого є залучення всіх 50 країн-учасників до співробітництва у межах Європейської культурної конвенції.

Європейський культурний фонд об’єднує стратегії та практичну діяльність, спрямовані на ініціювання та підтримку культурного обміну та творчого самовираження по всій Європі за допомогою різноманітної діяльності, грантів, громадських кампаній, публікацій та присутності в інформаційному цифровому просторі. Фонд розповсюджує знання по всьому культурному сектору Європи та проводить кампанії на підтримку мистецтва на всіх рівнях прийняття політичних рішень.

ENCC включає 3 000 культурних центрів. Вона підтримує своїх членів та сприяє виконанню поставлених ними завдань, а також допомагає їм налагоджувати зв’язки та заохочує співпрацю на місцевому, регіональному, національному та міжнародному рівнях.

Танець

EDN — це мережа, створена для встановлення довіри та співпраці між європейськими танцювальними студіями, які мають однакове бачення розвитку мистецтва танцю у різних країнах. Її мета — забезпечити стабільне майбутнє танцювальної галузі та пропагувати різні види танців у суспільстві.

LLB — це проект, присвячений стабільній підтримці європейського сучасного танцю і перфомансу та збільшення їхньої аудиторії.

RESEO — це європейська мережа, діяльність якої пов’язана з освітою, участю та креативним навчанням у сфері опери та танцю.

Дизайн

ADC*E — це міжнародна спільнота, що об’єднує творчих людей у сфері візуальної комунікації та проводить щорічні премії, що відзначають найкращих спеціалістів дизайну та реклами в Європі.

Цифрові технології

GÉANT — це провідна асоціація зі співпраці у мережах, пов’язаній інфраструктурі та у сфері послуг, досліджень й освіти, що сприяє економічному розвитку Європи та зміцненню конкурентної спроможності її товарів та послуг. Асоціацією GÉANT володіють її найактивніші
члени — 36 національних членів, які є організаціями Європейських національних науково-дослідницьких мереж (NREN — European national research and education network) та один член-представник — NORDUnet, який бере участь від імені п’яти скандинавських мереж NREN.

Європейські міста та регіони

Banlieues d’Europe — це ресурсний центр культурних та мистецьких інновацій в Європі, який об’єднує 118 міжнародних активних партнерів та 7 500 ділових партнерів у Європі. До мережі входять культурні діячі, художники, активісти, соціальні працівники, члени місцевих рад та дослідники. У них є спільна мета — обмін практичним досвідом та інформацією та уникнення ізоляції з метою підвищення цінності діючих культурних проектів із відповідним населенням соціально неблагополучних районів.

Ця мережа основних європейських міст об’єднує обрані місцеві та муніципальні уряди більше ніж 130 найбільших європейських міст та 40 міст-партнерів, які разом керують 130 мільйонами громадян у 35 країнах. EUROCITIES була заснована у 1986 році мерами шістьох великих міст: Барселони, Бірмінгему, Франкфурта, Ліону, Мілану та Роттердаму.
Завдяки шести тематичним форумам, різноманітним робочим групам та проектам, широкому спектру діяльності та заходів ми пропонуємо учасникам платформу для обміну знаннями та ідеями. Ми впливаємо на роботу і співпрацюємо з установами ЄС, щоб вирішувати спільні проблеми, які впливають на повсякденне життя європейців.

EWT — це міжнародна асоціація стабільного розвитку оточених стінами міст (як маленьких, так і великих) та укріплених історичних районів міст у Європі. EWT подає заявки на отримання фінансування ЄС та бере участь у європейських проектах з метою просування різноманітних спільних інтересів оточених стінами міст, а також збереження та зміцнення цих історичних пам’яток для наступних поколінь.

Асоціація європейських міст та регіонів із культури Les Rencontres була створена у 1994 році та включає в себе 112 учасників із 25 країн Європи та світу. Їхня представницька та міждисциплінарна мережа сприяє проведенню дискусій, обміну досвідом та співпраці між місцевими та регіональними політиками, експертами, працівниками культури, спостерігачами за тенденціями та митцями зі всієї Європи. Метою асоціації є підтримка роботи місцевих та регіональних обраних керманичів над розробкою та впровадженням місцевих культурних стратегій та створенням спільних проектів на європейському рівні. Також проект ставить за мету пропагування та підтримку інноваційних стратегій та проектів, які розробляються на місцях.

Фестивалі

EFA — це організація, що об’єднує європейські та світові фестивалі. EFA заснована в Женеві (Швейцарія) у 1952 році у якості спільної ініціативи відомого диригента Ігоря Маркевича та визначного філософа Дені де Ружмона, і є однією із найстаріших культурних мереж у Європі. Із часу заснування, коли в неї входило 15 фестивалів, асоціація розширилася у динамічну мережу, що включає в себе близько 100 музичних, танцювальних, театральних та міждисциплінарних фестивалів, національних асоціацій фестивалів та культурних організацій із 40 країн.

Члени асоціації Yourope намагаються покращити європейську фестивальну сцену з точки зору умов роботи та охорони здоров’я, підвищити обізнаність щодо проблем навколишнього середовища, а також займаються обміном знаннями та інформацією і підтримкою міжнародного обміну між сучасними талановитими музикантами.

FWMF — це мережа фестивалів, діяльність якої пов’язана зі світовою музикою та місцевою культурою. Найбільшу увагу EFWMF приділяє мистецтву. Хоча основною метою EFWMF є забезпечення взаємодії та співпраці між її учасниками, вона також сприяє налагодженню зв’язків із неєвропейськими фестивалями та мережами у рамках музичної спільноти. Мережа складається з 45 учасників, які представляють різноманітні європейські світові музичні фестивалі. EFWMF ініціювала проведення міжнародних музичних виставок WOMEX та STRICTLY MUNDIAL; вона тісно співпрацює з різними музичними ринками та заходами по всьому світові.

Європейська програма з обміну талантами (ETEP) проводиться фестивалем Eurosonic Noorderslag з 2003 року. Від початку заснування програми ETEP у 2003 році на 81 фестивалі ETEP (2003-2013 рр.) 708 європейськими діячами культури із 26 країн було представлено всього 1 970 шоу та виступів. Разом із 81 основними європейськими музичними фестивалями, 25 європейськими державними радіостанціями, об’єднаними у Європейський мовленнєвий союз (ЄМС), та залучившись підтримкою міжнародної музичної преси, ми допомагаємо учасникам фестивалю Eurosonic Noorderslag долати кордони в Європі та будувати кар’єри на європейському та міжнародному рівнях.

Кіно та медіа

ACE — це філія 40 національних та регіональних кіноархівів та фільмотек з усієї Європи. Вона захищає та просуває європейську кіноспадщину та забезпечує його доступ до нього для майбутніх поколінь.

Europa Cinemas — це перша мережа кінотеатрів, що показує європейські фільми. Її мета полягає у забезпеченні експлуатаційної підтримки та фінансування кінотеатрів, які демонструють значну кількість ненаціональних європейських фільмів, щоб запропонувати заходи та ініціативи, а також промо-заходи, націлені на молодих глядачів.

Europa Distribution — це асоціація незалежних кінопрокатників, що складається із більше ніж 140 членів із 28 країн Європи та світу. Вона представляє галузь кінопрокату, і є водночас і мережею, і дослідницьким центром.

ECFA — це організація для осіб, зацікавлених у високоякісних фільмах для дітей та молоді, до якої входять режисери, продюсери, промоутери, дистриб’ютори, кінотеатри, компанії-виробники телепрограм, організатори фестивалів та викладачі кінодисциплін. Наразі до складу ECFA входить більше 60 членів із 23 країн.

EDN — це всесвітня мережа експертів у сфері документального кіно та телебачення. Організація приймає як новачків, так і відомих режисерів зі всього світу, а до її складу входить біля 1 000 учасників із більше ніж 60 країн. EDN надає консультації та інформує про можливості отримання грантів чи фінансування, а також про можливості для розвитку, спільного виробництва, прокату та співробітництва між учасниками з різних країн.

Мета EFADs — забезпечити умови, сприятливі для розвитку європейської політики підтримки креативності в аудіовізуальному секторі та кінематографі в Європі, яка б забезпечувала широкий прокат європейського кіно як в Європі, так і поза її межами.

Портал EFG надає швидкий доступ до сотень тисяч історичних документів про фільми у такому вигляді, в якому вони збереглися у європейському кіноархіві та фільмотеках: фотографії, постери, програми, періодичні видання, постанови цензорів, рідкісні художні та документальні фільми, кінорепортажі та інші матеріали. Цільовою аудиторією EFG є науковці, дослідники та усі зацікавлені. Портал пропонує зазирнути за лаштунки та познайомитися з процесом кіновиробництва в Європі від самого початку до наших днів.

FERA представляє режисерів як основних творців аудіовізуальних матеріалів і робіт, що пропагують важливість аудіовізуальних творів для культури.

EUFCN — це некомерційна організація, яка підтримує та просуває європейську кіноіндустрію та культуру. Основним завданням асоціації є створення мережі найактивніших комісій європейських фільмів (European Film Commissions) задля сприяння обміну інформацією між учасниками, сприяння розвитку можливостей для зйомок та пошуків міст для зйомок поза кіностудій, а також проведення професійної та освітньої діяльності для її членів.


Міждисциплінарний напрямок
Мережа культурних лабораторій, що поєднує мистецтво, науку, природу та повсякденне життя.

Бібліотеки

Європейська бібліотека — це незалежна некомерційна організація, що існує за підтримки Конференції європейських національних бібліотек (CENL), Асоціації європейських дослідницьких бібліотек (LIBER) та Консорціуму європейських дослідницьких бібліотек (CERL). Європейська бібліотека приділяє особливу увагу зміцненню та підтримці бібліотек по всьому континентові. Бібліотеки, що входять у мережу, отримують привілеї у вигляді функціональної та економічної структури зібрання та накопичення матеріалів, яка дозволяє ефективніший доступ до цифрових ресурсів та бібліографічних даних. Ми збираємо та поновлюємо бібліотечні дані та матеріали та впроваджуємо інновації для роботи з ними для якомога ширшого їх розповсюдження. Місія Європейської бібліотеки — бути центром бібліотечних даних у Європі.

Європейське бюро асоціацій бібліотек, інформації та документації — це незалежна головна асоціація бібліотечних, інформаційних, документаційних та архівних асоціацій та установ Європи.


Література

Ця мережа європейських журналів про культуру об’єднує більше 80 партнерських журналів, газет та установ із майже всіх країн Європи. Також Eurozine є мережевою газетою, яка публікує статті з партнерських журналів разом із перекладом на одну з основних європейських мов.

FEP — це незалежна некомерційна організація, що об’єднує книговидавців Європейського союзу. FEP представляє 28 національних асоціацій книговидавців ЄС та Європейської економічної зони.

EPC відстежує та реагує на будь-які пропозиції щодо законодавства ЄС або нормативних документів, які можуть вплинути на медіаіндустрію. EPC прагне підтримувати та розширювати європейську медіаекономіку у видавничій справі, на телебаченні та в Інтернеті, а також захищати свободу слова та демократію у Європейському Союзі.

Конгрес європейських письменників (EWC) — це організація з головним офісом у Брюсселі, що представляє окремих письменників з усієї Європи. Група складається із 60 тис. учасників та включає письменників із 58 організацій-учасників із 30 європейських країн.

Надає підтримку європейській літературі та письменникам, у той же час сприяючи дискусіям щодо ролі творців, культури, культурної політики у Європейському Союзі, який постійно розширюється. Її члени — це більше 150 тис. письменників, що працюють в усіх жанрів та пишуть 40 мовами.

Заснована з метою об’єднання письменників незалежно від їхньої культури, мови чи політичних поглядів. PEN International — це передова міжнародна асоціація письменників, які прагнуть просувати літературу та захищати свободу вираження у всьому світові.

Мобільність

OTM — це мобільна інформаційна мережа у галузі культури, до складу якої входить більше 35 учасників із більше ніж 20 країн Європи та світу. ЇЇ основною місією є сприяння та уможливлення міжнародної мобільності та співпраці.

Pépinières сприяє мобільності молодих художників та просуває їхні роботи.


Музеї та культурна спадщина

Асоціація ACCR заснована у 1972 році; до її складу входить 22 члена з Франції та 22 — з інших країн Європи та світу (Канада, Бразилія, Австралія). Термін «Центр культурної взаємодії» (Centre culturel de rencontre або CCR) вживається для позначення мистецького, культурного або інтелектуального проекту, що функціонує разом із великим об’єктом культурної спадщини.

Метою AEOM є обмін науковим, технічним, практичним та організаційним досвідом музеїв під відкритим небом та просування діяльності таких музеїв у цілому. AEOM є філією ICOM — Міжнародної ради музеїв (International Council of Museums).

Складається із установ, що відповідають за найпрестижніші палаци-музеї Європи. Метою ARRE є розвиток та керування мережею європейських королівських резиденцій, зокрема шляхом організації діяльності з обміну досвідом та тренінгів, а також проектів партнерства, просування, спільного виробництва та видавництва спільних матеріалів.

Europa Nostra відзначає найкращі здобутки у сфері культурної спадщини шляхом вручення Премії Європейського Союзу у сфері культурної спадщини/нагороди Europa Nostra (European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards); вона проводить кампанії проти численних загроз європейській культурній спадщині, а також лобіює включення культурної спадщини до пріоритетів Європи.

Підвищує ступінь поінформованості про культурну спадщину Європи шляхом створення мережі для людей, які не є професіоналами у сфері археології, а також шляхом організації міжнародних програм обміну для окремих її учасників, особливо для молоді, щоб заохотити її брати активну участь у дослідженні, захисті та просуванні культурної спадщини Європи.


Ця некомерційна організація займається підвищенням стандартів роботи музеїв у Європі та відзначає успіхи у цій сфері через конференції, надання можливостей співробітництва та щорічну премію «Європейський музей року».

Незалежна мережа національних музейних організацій, що представляє музейну спільноту країн-учасниць Ради Європи та об’єднує більше 30 тис. музеїв по всій Європі. NEMO піклується про те, щоб музеї були невід’ємною частиною європейського життя, доводячи їхню роботу та значення до відома політиків та надаючи музеям інформацію та можливості для співпраці та членства у мережах.

ERIH — це туристична інформаційна мережа індустріальної спадщини Європи, що наразі включає більше 1 000 об’єктів у 44 країнах Європи.


Музика

Ця мережа організацій, хорів та осіб у хоровій сфері Європи пропонує заходи для хорів, молодих співаків, диригентів, композиторів та менеджерів усіх рівнів із Європи та світу. Вона є найбільшою хоровою організацією у Європі, залучаючи більше 2,5 млн співаків різного віку у більш ніж 50 країнах.

Оркестр EUBO заснований у 1985 році. Він сприяє розвитку нових виконавців барокової музики та підтримує їх під час нелегкого переходу від навчання у консерваторії до роботи музикантом.

ECHO — це мережа, що об’єднує велику кількість найбільших концерт-холів Європи з метою сприяння професійному обміну, обміну думками та започаткуванню спільних ініціатив.

EJN — це всеєвропейська асоціація продюсерів, ведучих та організацій-партнерів, які спеціалізуються на креативній музиці, сучасному джазі та імпровізованій музиці, орієнтована на європейську сцену. До її складу входить більше 100 організацій (фестивалів, клубів, концертних майданчиків, незалежних промоутерів, національних організацій) з 31 країни.

EMO — це міжнародна некомерційна організація, що займається просуванням музичного розмаїття та представляє інтереси європейських професійних музикантів на європейському та світовому рівнях.

ECPNM — це європейське об’єднання організацій, які займаються просуванням сучасної музики, особливо тієї, яка написана після 1950 року.

Європейська музична рада — це регіональна група Міжнародної музичної ради (International Music Council (IMC)), що об’єднує музичні організації Європи. Це платформа для національних музичних рад та організацій у різних музичних галузях багатьох європейських країн.

ETEP — це ініціатива фонду Noorderslag, створена для стимулювання участі європейських виконавців на фестивалях та їх популяризації у ЗМІ та на радіо в Європі.

EMCY — це мережа національних та міжнародних музичних конкурсів для європейської молоді.

AEC — це європейська культурна та освітня мережа, до складу якої входить більше 300 організацій у сфері професійної музичної освіти у 57 країнах.

ECSA — це професійний альянс, сформований більше ніж 40 асоціаціями композиторів та авторів пісень з усієї Європи. Мета його діяльності полягає у правовому захисті та просуванні прав композиторів на національному, європейському та міжнародному рівнях. ECSA виступає за рівноправні комерційні умови для композиторів та авторів пісень та намагається покращити соціальну та економічну складову створення музики в Європі.

REMA — це європейська мережа старовинної музики (European Early Music Network), що об’єднує близько 60 організацій старовинної музики у 21 країні. Її метою є підвищення статусу старовинної музики та заохочення обміну досвідом між її членами.

Виконавське мистецтво

NETA — це мережа театрів та фестивалів, що підтримує театр та виконавське мистецтво, заохочує обмін навичками та передовим досвідом і сприяє розвитку театру та культури на міжнародному рівні.

ENICPA — це мережа європейських спеціалістів з питань інформації, документації та колекціонування у галузі виконавського мистецтва.

IETM — це заснована на принципі членства організація, мета якої полягає у стимулюванні якості, розвитку та проявів національних особливостей сучасного виконавського мистецтва у всьому світі.

ETC — це мережа європейських громадських театрів, заснована у 1988 році для просування сучасного драматичного театру, мобільності діячів культури та поширення обміну творчими людьми по всій Європі та світові.

UTE — це європейська мережа театрів, труп та виконавців, метою якої є розвиток міжнародної співпраці між діячами культури в Європі та світі.

PEARLE — це європейська торгова федерація організацій у сфері виконавського мистецтва, що представляє більше 4 500 театрів, театральних труп, оркестрів та музичних ансамблів, опер, балетних труп та танцювальних колективів, фестивалів та інших організацій у галузі виконавського мистецтва у Європі.

LLB — це проект метою якого є стабільна підтримка європейського сучасного танцю і перфомансу та збільшення їхньої аудиторії.

Circostrada — це європейська мережа вуличного мистецтва та сучасного цирку, мета діяльності якої полягає в інформуванні, спостереженні та організації професійного обміну.

Освіта та навчання

RESEO — це європейська мережа, діяльність якої пов’язана з освітою, участю та креативним навчанням у сфері опери та танцю.

AEC — це європейська культурна та освітня мережа, до складу якої входить більше 300 організацій у сфері професійної музичної освіти у 57 країнах.

ENCATC — це європейська мережа, заснована у 1992 році, щоб представляти, захищати та просувати освіту у сфері управління культурою та культурної політики, підвищувати професіоналізм у культурному секторі з метою забезпечення його стабільності, а також створення платформи для дискусій та обміну досвідом на європейському та міжнародному рівнях.

ELIA — це головна незалежна мережа закладів вищої освіти у сфері мистецтва.

Європейська асоціація освіти дорослих (EAEA) — це представник неформальної освіти дорослих у Європі. EAEA — це європейська неурядова організація, яка включає в себе 123 організацій у 42 країнах, в яких навчається більше ніж 60 млн осіб по всій Європі.

Візуальне мистецтво

Ця мережа заснована великою групою установ із різних європейських міст із багатою спадщиною у стилі ар-нуво з метою інформування професіоналів та широкого загалу про культурне значення ар-нуво на європейському рівні.


Молодь

JMI — це молодіжна музична мережа, яка підтримує молодих музикантів, молодих слухачів, молоді оркестри, ансамблі та в цілому дає дорогу молодим.

Головна мета BJCEM — сприяти творчості та креативності молоді, пропонуючи молодим творчим людям різноманітні можливості для виробництва та показу їхніх робіт у всіх мистецьких та креативних сферах. Вона виступає організатором молодіжної бієнале Mediterranea 17, міждисциплінарного виїзного заходу, який дає можливість продемонструвати свої роботи творчій молоді з різних країн.

Pépinières сприяє мобільності молодих художників та просуває їхні роботи.

ECFA — це організація для осіб, зацікавлених у високоякісних фільмах для дітей та молоді, до якої входять режисери, продюсери, промоутери, дистриб’ютори, експоненти, компанії — виробники телепрограм, організатори фестивалів та викладачі кінодисциплін. Наразі до складу ECFA входить понад 60 членів із 23 країн.

Комп’ютерні ігри

Мета EGDF — стимуляція та розвиток стабільного, активного та креативного сектору розробки європейських ігор, які будуть конкурентоспроможними у всьому світові, та їх визнання як частини культури. Ця федерація представляє близько 600 студій, і її діяльність спрямована на просування політичних та економічних інтересів індустрії європейських комп’ютерних та відеоігор, забезпечуючи платформу для співпраці та дискусій між європейськими установами та розробниками ігор.

Немає коментарів:

Дописати коментар